Hónapok óta az első szabad vasárnap


Csilla két hete segített nekem, hogy legyen pár menő fotó rólam a honlapomhoz. Gyorsan rá is jöttem, hogy jobb helyem van nekem a fényképezőgép mögött... :) Viszont kedvet kaptunk és megbeszéltük, hogy legközelebb fordított felállás lesz. Neki jobban áll, ha fotózzák én meg tesztelhetem az új eszközeimet.


A Canon EOS R6-ot ugyan már szeptember végén beszereztem, de a múlt heti Black Friday alkalmával mellé tettem egy Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM-et is. Nagyon kíváncsi voltam mit tud ez az objektív. Folyamatosan használjuk a Sigma Art és a Canon L verziót is, ezért magasan volt a léc az RF bajonettes kistesónak.

Meg kell mondjam, már a fotózás alatt éreztem, hogy az ára ellenére (BF kedvezménnyel és Canon visszatérítéssel 120.000.- Ft) ez nem egy gyengécske harmincötöske. Az STM motor elég gyorsnak bizonyult mozgó téma lekövetésére is. Természetesen a fókuszálás nem néma, mint az USM motoros verziók, de nagyon közel áll hozzá. Videóra még nem teszteltem, oda biztosan behallatszik, de fotózás közben egyáltalán nem zavaró. Nincs meg a gagyi érzés, mint a régebbi STM-eknél.


Az obi meglepően jól rajzol középen és a széleken is, valamint a háttérmosás is kellemes a szememnek. A mérete és a súlya miatt abszolút nyerő választás. Komolyan gondolkodom rajta, hogy eladom az L-es 35-öst...


A képek egy része pedig Sigma Art 50-essel készült, gyári Canon EF-RF adapterrel. Az R6 itt is jól vizsgázott. Végre nem kell aggódnom, hogy vajon élesek-e a képeim. Pedig ez a félelem állandó volt még az 1Dx MKII-vel is!


Fontos, hogy mindkét obit legtágabb rekeszen nyúztam! Gyakorlatilag nincs technikai hibás kép, maximum user, vagy modell error. :)


Összességében nagyon furcsa érzés, hogy egy tankhoz képest (1DX MKII) egy matchbox-szal magabiztosabban végzem a munkám, mint eddig valaha... Kíváncsian várom, hova jut a MILC fejlődése a következő 2-3 évben!


A teljes felbontású jpeg-eket ITT találod.


R6 + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM


01 / 04

R6 + Sigma 50 1.4 Art

01 / 03